OM OSS

Kennel Pennelli

Fransk Bulldogg

Vårat mål är att föda upp friska och stabila hundar som funkar till träning och tävling. Vi kommer avla på hundar som har längre nos och har lite längre rygg. För oss är det självklart att våra hundar kommer vara bra sällskapshundar som kan följa med sina ägare på olika aktiviteter. För oss är det viktigt är att hundarna kan andas normalt och kan röra sig obehindrat. 
Hälsotester så som BOAS, patella, hjärta, röntgen av rygg och BPH är grundläggande för alla våra avelshundar.   


Johanna Asp

1989-11-11

Mitt intresse för djur har alltid funnits där. Jag fick dock ingen egen hund när jag växte upp. Så fort jag flyttade hemifrån 2009 så skaffade jag min första egna hund. En American staffordshire terrier som hette Kenzo. Där väcktes mitt intresse för hundutställning. Vi åkte landet runt och han blev tillslut Svensk utställningschampion. Sedan köpte vi Stanley, en halvbror till Kenzo från samma uppfödare. Stanley köptes på halvfoder och fick senare 6 valpkullar. Med Stanley tävlade jag både utställning och rallylydnad. Jag har även gått hundkurser så som valpkurs, vardagslydnad, rallylydnad och agility.

Med två små barn i hemmet så ville vi ha en mindre ras än tidigare. Så efter 11 år med amstaff så blev det fransk bulldogg. En ras jag hade spanat på i flera år och fullkomligt älskar. 2020 köpte vi våran första fralla, Iris. När Iris va 5 månader upptäcktes det att hon hade short ulna. Vi gick igenom operation och rehab på båda frambenen, Ett år senare kom andra frallan in i vårat liv, energiknippet Astri. Astri fick 2023 våran första kull. Vi sparade en valp från kullen, Milli.